De Nederlandse Kafka-kring

Boekpublicaties

Sinds de oprichting heeft de Kafka-Kring met tussenpozen de reeks Kafka-Cahier gepubliceerd. Enkele daarvan zijn nog verkrijgbaar en te bestellen bij de secretaris van de Kring.


Kafka Cahier 1Kafka-Cahier 1

Horst Steinmetz, Over de moeilijkheid Kafka te begrijpen – Jacques De Visscher, Pleidooi voor een verschuiving in de Kafka-interpretatie. 1995. 24 pp.

Lezingen t.g.v. de oprichting van de Kafka-Kring op 28-10-1992 in de Agnietenkapel in Amsterdam. Uitverkocht.

KafkaCahier2Kafka-Cahier 2

‘Ik vind dit niet mooi, dit is mooi.’ Nic Bakker over Franz Kafka. ter nagedachtenis aan Nic Bakker (1926-2000). 2000. 84 pp.

Nic Bakker, germanist, publiceerde in het Kafka-Katern en was er ook enige jaren redacteur van. Dit boekje bevat zeven beschouwingen van hem over Kafka, zijn correspondentie met de Vlaamse Kafka-deskundige Herman Uyttersprot, zijn vertaling van Kafka’s ‘Eine kaiserliche Botschaft’ en een bibliografie. Prijs: € 8,00 (incl. verzendkosten binnenland).

KafkaCahier3Kafka-Cahier 3

Vijftien Kolenkitjes en meer. Herman Verhaar over Franz Kafka. 2011. 67 pp.

Een keuze uit de column ‘Kübelreiter’ die Herman Verhaar (1944-2010) jarenlang aan het Kafka-Katern bijdroeg, aangevuld met enkele andere publicaties. Nog enkele exemplaren voorradig. Prijs: € 8,00 (incl. verzendkosten binnenland).

 

 

KC 4Kafka-Cahier 4

Kafka’s jeugd: schrijverschap & jodendom

Bevat de lezingen gegeven tijdens de Kafka-Kring-avond op op 7-10-2015 in het Goethe-Institut, Amsterdam:Reiner Stachs ‘Frühe Keime zu Kafkas Autorschaft’ over de vraag of in de vroege jaren van Kafka de sporen van zijn latere schrijverschap al zichtbaar zijn, en Leo Frijda’s ‘Met mijn vinger op de landkaart’ over de vraag hoe het jodendom dat Kafka in zijn jeugd heeft leren kennen, doorwerkte in zijn latere jaren. Prijs € 6,50 (incl. verzendkosten binnenland).