De Nederlandse Kafka-kring

Laden Evenementen

« overzicht komende activiteiten

oktober 29 @ 13:00 - 20:00

Een kwarteeuw Kafka in Nederland

Goethe-Institut Amsterdam
Herengracht 470
Amsterdam, Nederland

Dit jaar bestaat de Nederlandse Franz Kafka-Kring een kwarteeuw, een hele prestatie voor een literair genootschap als we kijken naar collega-instellingen. De Kring werd op 26 oktober 1992 opgericht en dat gaan we bijna precies 25 jaar later, op zondag 29 oktober, vieren. Het programma is nog niet helemaal rond, maar we willen toch wel iets daarvan nu al iets melden. Details volgen later.

‘s Middags is er een bijeenkomst in het Amsterdamse Goethe-Intsitut met een drietal sprekers, waarvan een hoofdspreker, en twee sprekers die zullen terugblikken op de Nederlandse Kafka-receptie in de afgelopen vijfentwintig jaar. Verder voordracht van toepasselijke Kafka-teksten. Het Goethe-Institut biedt voor deze bijzondere gelegenheid in de pauze een feestelijk drankje aan.

Aan het eind van de middag gaan we naar Galerie Tegenboschvanvreden aan de Bloemgracht. Hier wordt een ‘diner kafkaesque’ aangericht, geïnspireerd door Kafka’s eetvoorkeuren. Tussen de gangen door worden enkele columns voorgedragen. En ook dan weer voordracht, ditmaal van ‘eet-teksten’ uit Kafka’s werk.

De bijeenkomst in het Goethe-Institut is gratis voor donateurs. Voor het diner zullen we een redelijke bijdrage vragen. Vooraanmelding en vooruitbetaling zijn uiteraard noodzakelijk.

Uiteraard hopen we dat u in grote getale deze bijzondere gedenkdag wilt meemaken. We houden u op de hoogte.